Aukiolo

ma ja pe 9:00 - 17:30
ti-to 9:00-17:00
la 10:00-14:00

Aukiolo

Kuule ensimmäisenä uutuuksistamme, tapahtumista nettisivuillamme ja pääset osallistumaan kuvakilpailuihimme.
Facebook

Mainospalkki
Kuva-Hynnisen historia

Kuvakeskus Hynninen on yksi vanhimmista valokuvausliikkeistä Suomessa.

Marraskuun 16. päivänä vuonna 1908 perustivat Olli ja Maria Hynninen valokuvausliikkeen Kajaanin Kruununpuodinmäelle ja nimekseen yritys sai Atelier Hynninen. Kajaanissa oli silloin asukkaita noin 2000. Oli kaksi katua, virtaava koski, raatihuone ja tori, lisäksi oli kirkko omalla kummullaan "kaupungin ulkopuolella".

Alussa Olli ja Maria kuvasivat pelkällä päivänvalolla, koska sähkövaloa ei ollut. Ateljeen katto ja yksi seinä olivat lasia. Sähkövaloa alettiin käyttää sitten vuonna 1911. Negatiiveina käytettiin lasilevyjä, jotka omistajat joutuivat kansalaissodan aikana 1918 piilottamaan ja ne löytyivät vasta 60-luvun loppupuolella. Kuvien joukossa on mm. presidentti Urho Kekkosen lapsuuden ja nuoruudenaikaisia kuvia.

Liike siirtyi valokuvaaja Erkki Suihkon haltuun vuonna 1951. Kainuun ensimmäinen automaattinen, nauhallevedostava suurkopiokone otettin käyttöön vuonna 1961. Ensimmäinen automaattinen värikuvaprintteri hankittiin 1986. Muoto- ja koulukuvausten lisäksi valokuvauksen harrastajia liike on palvellut väline- kuvapalvelu ja tarvikemyymälänä.

Vuonna 1992 Kuvakeskus Hynninen siirtyi Kari ja Risto Mäläskän omistukseen. Toiminta jatkuu täyden palvelun valokuvausliikkeenä. Perinteitä jatketaan Atelier Hynnisen hengessä, nykyteknologiaa hyödyntäen ja valokuvauksen parhaita perinteitä kunnioittaen.

 

 
How to purchase discounted new illusionists Broadway tickets Group ticket sales for Jersey Boys Broadway New app which hooks up fans with discounted ticketsLion King Tickets